Om te kunnen herstellen van een ransomware-aanval is een uitgebreide strategie voor gegevensbescherming opbouwen met een oplossing als Office365 Backups noodzakelijk. Office365 Backups maakt volledig herstel van gegevens mogelijk zonder losgeld te betalen.

De ransomware-dreiging is naar een geheel ander niveau gestegen in termen van het aantal aanvallen en de hoeveelheid van de losgeld eisen. De dreiging is: dit gaat alleen maar toenemen. Het is niet verrassend dat de vraag die organisaties zich nu stellen is: hoe herstellen we gegevens zonder losgeld te betalen als de organisatie wordt geschonden door een ransomware-aanval

Test onze Office365 Backups gratis

Wat u nodig heeft in uw back-up oplossing

Om de risico’s van ransomware te beperken, hebt u een uitgebreide back-up oplossing nodig die het volgende biedt:

  • Onveranderlijke opslag – Zelfs als de aanvaller toegang krijgt tot uw back-ups, kunnen gegevens niet gewijzigd of verwijderd worden.
  • Multi-factor authenticatie (MFA) — Beveilig de accounts en inloggegevens die worden gebruikt om toegang krijgen tot de back-up.
  • Op rollen gebaseerde toegangscontrole — Volg het principe van de minste bevoegdheden voor alle gebruikers die toegang hebben tot het back-upsysteem.
  • Air-gapped cloud — Bewaar een kopie van uw back-up in een veilige cloud die zich bevindt op een geïsoleerd netwerk.

Office365 Backups gegevensbescherming

Office365 Backups biedt dit alles en meer. Office 365-implementaties worden beschermd met Barracuda Cloud-to-Cloud Backup, welke u in staat stelt om gegevens van SharePoint, Teams, Exchange en OneDrive te beschermen en te herstellen. Back-up en herstel alles in SharePoint, inclusief verschillende sitesjablonen, aangepaste lijsten, machtigingen en metadata.

Bescherm uw gegevens met Office365 Backups

Als ransomware de controle over uw gegevens overneemt, hoeft u geen losgeld te betalen of een moeilijk en vervelend herstelproces te doorlopen – als u een sterke, moderne en gebruiksvriendelijke back-up oplossing heeft. Office365 Backups biedt een superieure back-up oplossing in de cloud waarmee u eenvoudig en snel een up-to-date kopie van elk bestand kunt herstellen, of u nu een volledige server herstelt of specifiek bestanden selecteert om te herstellen.

Gratis Office365 security check

Onze gratis Office365 security check controleert zakelijke e-mailaccounts op de aanwezigheid van APT’s zoals ransomware- en phishing-aanvallen. Hieruit volgt een rapportage over de geavanceerde dreigingen die in de Exchange Online-accounts zijn aangetroffen, ingedeeld op gebruiker en mailbox.

Het rapport brengt daarnaast in kaart hoe deze dreigingen zich binnen de organisatie zouden kunnen hebben verspreid via geïnfecteerde gebruikers. Indien gewenst, kunnen wij met de uitslag van dit rapport aanbevelingen doen voor het verwijderen van deze dreigingen.

Doe de gratis Security Check

Multi-vector aanvallen

Vergeleken met de ransomware-aanvallen van een paar jaar geleden kiezen aanvallers nu voor een meer geavanceerde multi-vector-aanpak. Aanvallen beginnen nog steeds vaak met een spear-phishing-e-mail, maar de huidige ransomware-aanvallen zijn vaak niet direct geactiveerd wanneer het doelwit op de schadelijke link klikt. In plaats daarvan gebruiken cybercriminelen deze stap om de inloggegevens van het slachtoffer te stelen. Deze gegevens worden vervolgens gebruikt om toegang te krijgen tot het netwerk van de organisatie en daar activa, servers, databases en het e-mailplatform te evalueren. Dit toezicht kan maanden duren voordat hun aanval ingezet wordt.

Zwakke punten van back-up

Vaak is de back-up oplossing een focus voor hackers wanneer ze netwerk en gegevens aan het verkennen zijn. De back-upbeheerconsole is bijzonder belangrijk voor hen omdat het hen toegang geeft tot back-upschema’s, configuratie, bewaarbeleid en de mogelijkheid om dingen te verwijderen. Aanvallers richten zich ook op de back-upopslag zelf, in de hoop uw primaire back-upserver en eventuele secundaire back-upkopieën te verwijderen. Zodra de Active Directory-wachtwoorden bekend zijn, slaan ze toe. Zo zorgen ze dat niemand kan inloggen op hun accounts; ze hebben de controle.

Uw bedrijf heeft misschien een cyberverzekering of andere middelen om losgeld te betalen, maar het is uiterst gevaarlijk om te veronderstellen dat het betalen van losgeld uw gegevens zal herstellen. Uit onderzoek is gebleken dat 80% van de organisaties die losgeld betaald hebben, nogmaals aangevallen worden. De ransomware-dreiging dwingt ons om op een nieuwe manier over back-up na te denken.

Prijslijst