Hulp en advies bij Microsoft 365 Backup

Extra Bescherming tegen Ransomware

Extra Bescherming tegen Ransomware| Microsoft 365 Recovery voor Office365 Herstel

Ontdek uw mogelijkheden met onze Office 365 backup services.

Hoe Office365 Backups u gaat helpen met extra bescherming tegen Ransomware

In de afgelopen 2 jaar hebben hackers hun inspanningen aanzienlijk opgevoerd om bedrijven te chanteren door data te versleutelen en te gijzelen. Microsoft 365-gegevens zijn ook onderhevig aan dezelfde bedreigingen, en het is nu belangrijker dan ooit om een ​​back-upoplossing te hebben om uw organisatie te beschermen tegen het ergste mogelijke scenario. Hoe wij u kunnen helpen met extra bescherming tegen ransomware leest u hieronder.

Microsoft 365-gegevens beïnvloed door ransomware

Er zijn gevallen geweest waarin gesynchroniseerde bestanden via SharePoint, OneDrive en andere clients die gegevens lokaal opslaan, deze bestanden vatbaar maken voor codering als een hacker zich al in uw netwerk bevindt. Die versleutelde bestanden worden vervolgens na de versleuteling geüpload naar de cloud.

Microsoft 365-gegevensbescherming tegen ransomware

Office365 Backups biedt vele mogelijkheden om te voorkomen dat aanvallers toegang krijgen tot uw back-ups en om uw back-upgegevens te beschermen tegen ransomware;

Backups zijn uw laaste kans

Back-up is de laatste verdedigingslinie

Wanneer een ransomware-aanval is gedaan, is het hebben van een back-up noodzakelijk om alle data tot dit moment van uw organisatie om volledig te kunnen herstellen. Het is essentieel om dagelijks back-ups te maken van uw gegevens, zodat u altijd voorbereid bent om op te treden als de aanval plaatsvindt.

Office365 Backups is een cloud service welke dagelijkse een back-up van uw Microsoft 365-gegevens biedt en altijd toegankelijk is om te herstellen wanneer er een ransomware-dreiging of -aanval is.

Onveranderlijke back-upstrategie

Office365 Backups onderhoudt onveranderlijke back-upkopieën door directe toegang tot de gegevens te voorkomen en te beschermen tegen wijziging of verwijdering van gegevens via API. Dit voorkomt toegang tot of verwijdering van back-upgegevens op een andere manier dan via de cloud-interface, die ook kan worden beveiligd met behulp van multi-factor authenticatie (MFA). Bovendien worden gegevens die in de Barracuda Cloud zijn opgeslagen eenmalig geschreven en nooit bijgewerkt, wat een extra beschermingslaag oplevert.

Office365 Backups beschermt ook tegen onverwachte verwijdering door cybercriminelen en onbedoelde of kwaadwillende handelingen door werknemers, waardoor het direct wissen van gegevens uit de back-upinterface wordt voorkomen.

Een waterdichte back-upstrategie

Door uw back-upsysteem en opslag buiten uw netwerk te houden, ontstaat er een scheidingslaag tussen productiegegevens en de back-up. Dit mechanisme zorgt ervoor dat als uw netwerk wordt geïnfecteerd met ransomware, de daadwerkelijke back-up onaangetast blijft, aangezien deze niet binnen uw netwerk wordt gehost.

Office365 Backups is een volledig op SaaS gebaseerde oplossing waarbij alle back-upsystemen en gegevens gescheiden worden gehouden van uw netwerk en de brongegevens in Microsoft 365. Elke back-up wordt opgeslagen als 3 afzonderlijke kopieën als extra beveiligingsmaatregel voor het geval de back-upkopieën worden beïnvloed.

End-to-end gegevensversleuteling

Versleuteling maakt de back-upgegevens onleesbaar als een aanvaller toegang heeft gekregen tot de gegevens. Office365 Backups biedt AES 256-bit encryptie van data in rust in de cloud en TLS-encryptie voor data die van de bron naar de veilige cloudlocatie worden verplaatst.

Multi-factor authenticatie (MFA)

Multi-Factor Authentication biedt een extra beveiligingslaag voor de accounts en inloggegevens die worden gebruikt om toegang te krijgen tot Office365 Backups. Met MFA hebben de aanvallers niet alleen de login en het wachtwoord nodig, maar ze hebben ook een secundair apparaat en een applicatie nodig om de identiteit van de back-upbeheerder te bevestigen.

Op rollen gebaseerde toegangscontrole

Volgens het principe van de minste privileges mogen gebruikers die toegang hebben tot het back-upsysteem alleen privileges krijgen die essentieel zijn voor hun specifieke rol. Met Office365 Backups kunt u verschillende gebruikersrollen toewijzen, waaronder accountbeheerders, beperkte gebruikers met specifieke machtigingen. Dit minimaliseert de kans dat een aanvaller toegang krijgt tot het back-upsysteem met de krachtigste beheerdersrechten.

Conclusie

Cybercriminelen blijven hun aanvallen uitvoeren om toegang te krijgen en veel organisaties schade toe te brengen. Het is erg belangrijk om rekening te houden met alle verschillende dreigingsfactoren die cybercriminelen gebruiken om schadelijke aanvallen uit te voeren die organisaties mogelijk failliet kunnen laten gaan. Onze experts kunnen helpen de optimale oplossing te vinden voor het detecteren, voorkomen en herstellen van ransomware-aanvallen.

Office365 Backups voor Extra Bescherming tegen Ransomware

Raak nooit meer belangrijke e-mails en bestanden kwijt met Office365 Backups. U bent verzekerd van een back-up van uw volledige Office365 omgeving.

Ontdek Mogelijkheden
Prijslijst aanvragen

Met Office365 Backups maakt u automatisch back-ups naar de Cloud van uw Office365 E-mail, OneDrive for Business, Teams en SharePoint. Deze data kunt u zelfs met slechts enkele muisklikken. Hierdoor bent u 24/7 beveiligd tegen hacks en ongewenste verwijdering.

Opslag zonder limit. Onbeperkte bewaartijd. NL Cloud Backups.