Hulp en advies bij Microsoft 365 Backup

Backup plan voor email en bedrijfsdata opstellen

Backup plan voor email en bedrijfsdata opstellen| Microsoft 365 Recovery voor Office365 Herstel

Ontdek uw mogelijkheden met onze Office 365 backup services.

Backup plan voor email

Een back-up is een kopie van de bedrijfsdata die gemaakt wordt voor als er iets misgaat. Het lijkt een soort van verzekering: Je hoopt dat het niet nodig is, maar je wilt je wel indekken voor als het onverhoopt wel nodig blijkt te zijn. Maar wat is een back-up? Waarom zou u een back-up maken? En hoe denkt u een goed back-up-plan uit? In dit artikel leggen we de basics rondom back-ups uit.

Weet wat er speelt
Na het lezen van dit artikel weet u meer over:

 • Wat een back-up is.
 • Waarom een back-up belangrijk is.
 • Waarom een back-up belangrijk is.
 • De onderdelen die belangrijk zijn in een email back-up plan.
 • Welke voordelen het uitbesteden van email back-up beheer heeft.

Kies voor zekerheid met backups. Wilt u graag meer informatie over onze backup services of teruggebeld worden? Verstuur dan uw informatie aanvraag en wij nemen direct contact met u op.

E-mail, data & backups

Wat is een back-up?

Een back-up is een reservekopie van uw bedrijfsdata op een ander apparaat, op een andere locatie. Zo’n kopie wordt gemaakt om op voorhand belangrijke data veilig te stellen. Hiermee voorkomt u dat uw organisatie door dataverlies problemen ondervindt. Met een back-up kunt u namelijk na een ongeval de gekopieerde gegevens zo weer terughalen. Zo beschermt u dus uw bedrijfscontinuïteit.

Wat betekent back-up?

De term back-up wordt meestal gebruikt voor het kopiëren van data op harde schijven van computers. Maar u kunt ook een back-up maken van andere data, bijvoorbeeld van applicaties of gegevens op uw smartphone of tablet.

Zijn back-ups maken belangrijk?

Veel bedrijven zijn tegenwoordig afhankelijk van data. Het kwijtraken van data uit bedrijfsapplicaties kan ervoor zorgen dat bedrijfssystemen niet langer correct functioneren. Daarnaast kunnen onderdelen van websites, apps of producten van klanten voorgoed verdwijnen. Net zoals belangrijke juridische documenten en klantgegevens. Een data-ongeval kan daarmee grote directe en indirecte kosten met zich meebrengen. Al met al een ramp voor u als ondernemer.

Hoe ontstaat dataverlies?

U kunt data verliezen door: fouten van medewerkers; diefstal of cybercrime, zoals ransomware-aanvallen; uitvallen van bedrijfssystemen; incidenten zoals stroomstoringen; natuurrampen zoals stormen of overstromingen. Bovenstaande situaties heeft u niet zelf in de hand. Wat u wel kunt doen om dataverlies te voorkomen, is u goed op voorbereiden en uw back-up-structuur doordacht inrichten.

Hoe maakt u een goede back-up?

De hoeveelheid data in organisaties is vaak enorm. Denk alleen al aan het aantal documenten en klantgegevens dat uw bedrijf bezit. Bij het inrichten van uw back-ups moet u dan ook met veel aspecten rekening houden. Voor het maken van goede back-ups, is het verstandig om een back-up-plan uit te denken. Zo weet u zeker dat u niets vergeet, en na een ongeval gewoon weer op de oude voet verder kunt werken.

Aan de slag met het maken van back-up-plan voor Office365

Backup plan voor bedrijven

Een goed backup plan bevat onder:

 • een overzicht van data in uw bedrijf en de bijbehorende risico’s op dataverlies;
 • een disaster recovery-aanpak;
 • doelstellingen voor herstel in het geval van dataverlies;
  procedures voor het monitoren en testen van uw
  back-ups;
 • doelstellingen voor ontwikkeling en professionalisering.

Natuurlijk kunt u in het back-up-plan ook andere zaken opnemen. Denk aan de contactpersoon bij ongevallen en het vermelden van tips voor medewerkers om dataverlies te voorkomen.

Beheer van back-ups uitbesteden?

U kunt het back-up beheer uitbesteden aan een externe partij. Office365backups.nl biedt Managed Backup aan. Hiermee is de bedrijfscontinuïteit gegarandeerd, maar hoeft u zich geen zorgen te maken over alles wat bij back-ups komt kijken. Onze experts zorgen ervoor dat er automatisch back-ups van uw VPS gemaakt worden en controleren of dit gelukt is. Daarnaast wordt uw data op verschillende locaties opgeslagen, zonder dat de dagelijkse zaken worden verstoord. En mocht er onverhoopt een ongeval gebeuren, dan bent u dankzij onze razendsnelle disaster recovery in no-time weer up-and-running.

Aanvraagformulier

Whitepaper: Backup plan voor email en bedrijfsdata opstellen