Hulp en advies bij Microsoft 365 Backup

Backup verantwoordelijkheid bij Microsoft Office365

Backup verantwoordelijkheid bij Microsoft Office365| Microsoft 365 Recovery voor Office365 Herstel

Ontdek uw mogelijkheden met onze Office 365 backup services.

6 redenen om voor Office365 Backup te kiezen, waar ligt uw verantwoordelijkheid?

Microsoft Office 365 voorziet in de behoeften van veel organisaties. Toch wordt er geheel onterecht vaak vanuit gegaan dat Microsoft verantwoordelijk is voor de beveiliging van Office 365-data. In werkelijkheid ligt die verantwoordelijkheid bij de organisatie en de gebruiker. Microsoft biedt wel back-up functionaliteiten en herstelmogelijkheden, maar hierin zitten diverse valkuilen. Wij beschrijven hieronder 6 redenen om voor Office365 Backup te kiezen en waarom dit een slimme zet is voor uw belangrijke e-mails & data.

6 redenen om voor Office365 Backup te kiezen:

 1. Per ongeluk verwijderen van bestanden
  Wanneer u een gebruiker of een bestand verwijdert, repliceert de standaard Office 365 oplossing die handeling. Een eenvoudige herstelactie kan een groot probleem worden zodra Office 365 de data voorgoed heeft verwijderd. Bij permanent verwijderen is het item daadwerkelijk voorgoed verdwenen, punt uit. De Office365 Backup kan die gebruiker of bestanden herstellen.
 2. Retentiebeleid
  Net als bij verwijderen, beschikt Office 365 maar in beperkte mate over beleidsregels voor back-up en retentie. Deze kunnen slechts situationeel dataverlies voorkomen en zijn niet bedoeld als alles omvattende back-upoplossing. Microsoft is namelijk alleen belast met handhaving van het retentiebeleid zoals in de serviceovereenkomst vermeld. De Office365 Backup service biedt langere, beter toegankelijke retentie van bestanden. De bestanden worden overzichtelijk op één plek opgeslagen voor eenvoudig herstel.
 3. Interne beveiligingsrisico’s
  Bij beveiligingsrisico’s denken we al snel aan hackers en virussen. Bedrijven hebben echter ook te maken met risico’s met een interne oorzaak, zoals medewerkers die met opzet of per ongeluk risico’s veroorzaken. Zulke menselijke fouten en kwade bedoelingen zullen altijd een bedreiging vormen als er geen adequate beveiligingsmaatregelen zijn genomen, zoals het maken van back-ups. Office365 Backup vermindert het risico dat kritieke gegevens verloren gaan of vernietigd worden.
 4. Externe beveiligingsrisico’s
  Malware en virussen, zoals ransomware, hebben het afgelopen jaar over de hele wereld ernstige schade aan organisaties toegebracht. De functies van Exchange Online voor back- up en herstel zijn onvoldoende om ernstige aanvallen op te vangen. De Office365 Backup service kan onder andere postvakken gemakkelijk terugzetten naar het moment voor de aanval.
 5. Wettelijke en compliance vereisten
  Soms moet u onverwacht postvakken of andere data ophalen met het oog op een juridische procedure. U denkt dat iets onmogelijk kan gebeuren, totdat het gebeurt. Microsoft biedt een aantal vangnetten, maar ook hiervoor geldt dat deze geen solide back-up oplossing vormen waarmee uw bedrijf uit de juridische problemen wordt gehouden. Met de Office365 backup service voldoet uw organisatie aan wettelijke voorschriften.
 6. Het beheer van hybride e-mailimplementaties en migraties naar Office 365
  Of u nu migreert naar Office 365 of een mix van lokale Exchange- en Office 365-gebruikers hebt, de gegevens die worden uitgewisseld moeten op dezelfde manier worden beheerd en beveiligd. Met de Office365 Backup zorgt u voor de beveiliging van deze gegevens en een veilige opslag op één locatie. Zo maakt het niet uit waar de data vandaan komt, u kunt alles op 1 plek terugvinden.

Conclusie Microsoft Office standaard backups v.s. Office 365 Backups:

Gebruikt u Office 365 en heeft u geen back-up oplossing? Dan is het de hoogste tijd om op zoek naar een back-up oplossing die zowel volledige toegang tot uw Office 365-data als volledige controle over deze data biedt. Wilt u meer weten over ‘6 redenen om voor Office365 Backup te kiezen’, vraag het ons dan even, wij vertellen u er graag meer over.

Spreek een Expert

Office365 Backups voor Backup verantwoordelijkheid bij Microsoft Office365

Raak nooit meer belangrijke e-mails en bestanden kwijt met Office365 Backups. U bent verzekerd van een back-up van uw volledige Office365 omgeving.

Ontdek Mogelijkheden
Prijslijst aanvragen

Met Office365 Backups maakt u automatisch back-ups naar de Cloud van uw Office365 E-mail, OneDrive for Business, Teams en SharePoint. Deze data kunt u zelfs met slechts enkele muisklikken. Hierdoor bent u 24/7 beveiligd tegen hacks en ongewenste verwijdering.

Opslag zonder limit. Onbeperkte bewaartijd. NL Cloud Backups.