Gezien het feit dat er steeds vaker online onderwijs gegeven wordt, stijgt de hoeveelheid data van onderwijsinstellingen enorm. Dat zorgt helaas ook voor meer ransomeware aanvallen.

Stel het gaat mis, hoe kom je dan weer zo snel mogelijk bij je data en gaan de lessen weer door? Hoe blijven je gegevens veilig bewaard en kan je deze back-uppen wanneer nodig? Onderwijsinstanties vertrouwen vaak volledig op Microsoft aangezien ervan uit wordt gegaan dat alle bestanden hier veilig en wel in de Cloud zitten opgeslagen. Helaas is dit een misopvatting en dekken de standaard mogelijkheden binnen Microsoft Office 365 niet alles af.

Test onze Office365 Backups gratis

Veilig werken met onderwijs-cloud

Hoe ziet het werken met onlinedata er in de praktijk uit? Hoe zorg je dat zowel leerlingen als leraren online zo goed mogelijk en veilig kunnen werken? Hoe worden documenten beheert en gedeeld? Voor scholen is het verstandig na te denken over hun beleid rondom back-up en recovery en om hun zwakke plekken in kaart te brengen. Op het moment is er nog te weinig bewustzijn rondom het onderwerp back-ups en dat maakt scholen kwetsbaarder dan zij beseffen.

Office 365 herstel mogelijkheden

Microsoft adviseert office 365 gebruikers om elders een Back-up te regelen. Vroeger waren Back-ups voornamelijk gebruikt voor e-mails en documenten. Maar nu in het onderwijs wordt ook data bewaart van tools zoals Teams Chats en OneDrive. Vaak is verwijderde data nog een beperkte tijd te herstellen, maar daarna is weg ook echt weg.

Retention Policies

Met Retention Policies in Office 365 kun je data bewaren, verwijderen of eerst bewaren en daarna verwijderen. De Retention Policies bepalen hoe lang e-mailberichten moeten worden bewaard voordat ze definitief worden verwijderd. Dit beleid is grotendeels afhankelijk van specifieke overheidsvoorschriften en verschilt per bedrijfstak. Wanneer je alle data bewaart maak je de kans op datalekken groter. En wanneer een account wordt overgenomen of de dupe wordt van een ransomeware aanval kan data minder goed en makkelijk worden hersteld. Rentention policies zijn dus van groot belang. Maar zijn retention policies genoeg?

Helaas is het een misopvatting dat Retention Policies voldoende zijn bij het bewaren van data. Retention Policies zijn een onderdeel van de oplossing, maar Rentention Policies alleen zijn niet genoeg om de informatie die je nodig hebt terug te vinden. Je kunt namelijk alleen verwijderde data terugvinden binnen de bewaartermijn die is ingesteld. Mogelijk mag je volgens bedrijfspolicies data maar voor een beperkte tijd bewaren. Daarnaast kost het herstellen van grote hoeveelheden data ook veel tijd.

Gratis Office365 security check

Onze gratis Office365 security check controleert zakelijke e-mailaccounts op de aanwezigheid van APT’s zoals ransomware- en phishing-aanvallen. Hieruit volgt een rapportage over de geavanceerde dreigingen die in de Exchange Online-accounts zijn aangetroffen, ingedeeld op gebruiker en mailbox.

Het rapport brengt daarnaast in kaart hoe deze dreigingen zich binnen de organisatie zouden kunnen hebben verspreid via geïnfecteerde gebruikers. Indien gewenst, kunnen wij met de uitslag van dit rapport aanbevelingen doen voor het verwijderen van deze dreigingen.

Doe de gratis Security Check

Back-up bij een derde partij

Een andere beperking van Retention Policies is dat het je data niet altijd beschermt tegen menselijke fouten. Wat gebeurt er als iemand (per ongeluk) bestanden verplaatst naar een locatie die geen onderdeel is van een Retention Policies? Of als iemand oude, belangrijke bestanden verwijdert die geen onderdeel meer zijn van je bewaartermijn? Deze situaties vallen buiten de mogelijkheden van Retention Policies en maakt je organisatie mogelijk kwetsbaar voor dataverlies. Met een back-up bescherm je jouw belangrijke data optimaal en maak je dataherstel een stuk gemakkelijker.

Onbeperkte opslag en snelle back-up implementatie

Office365Back-ups is een back-up oplossing voor Microsoft 365. Wij vinden het belangerijk dat onze dienst makkelijk in gebruik is en u zich geen zorgen hoeft te maken over dataverlies. Office365Back-ups is binnen 3 minuten geinstaleerd en wij bieden onbeperkte data opslag en retentie; zodat u zich weer snel kunt focussen op andere zaken.

Onderwijs stopt nooit

Ook bij Office365Back-ups blijft security een belangrijk thema. Met Office365 Back-ups heeft u altijd toegang tot uw beveiligde Office 365 data vanaf elk apparaat wat met internet verbonden is. U kunt eenvoudig informatie terugzoeken en binnenkomende data wordt gescant op ransomeware. Zo zorgen wij dat werken met onlinedata steeds veiliger wordt en u weer door kunt gaan met de lessen.

Prijslijst