Hulp en advies bij Microsoft 365 Backup

Microsoft365 Cloud Backup voor Onderwijs

Microsoft365 Cloud Backup voor Onderwijs| Microsoft 365 Recovery voor Office365 Herstel

Ontdek uw mogelijkheden met onze Office 365 backup services.

Ook de Microsoft365 onderwijs-cloud heeft een Back-up nodig

Gezien het feit dat er steeds vaker online onderwijs gegeven wordt, stijgt de hoeveelheid data van onderwijsinstellingen enorm. Dat zorgt helaas ook voor meer ransomeware aanvallen.

Stel het gaat mis, hoe komt u dan weer zo snel mogelijk bij uw data en gaan de lessen weer door? Hoe blijven uw gegevens veilig bewaard en kunt u deze back-uppen wanneer nodig? Onderwijsinstanties vertrouwen vaak volledig op Microsoft aangezien ervan uit wordt gegaan dat alle bestanden hier veilig en wel in de Cloud zitten opgeslagen. Helaas is dit een misopvatting en dekken de standaard mogelijkheden binnen Microsoft Office 365 niet alles af.

Test onze Backup Service

Veilig werken met onderwijs-cloud

Hoe ziet het werken met onlinedata er in de praktijk uit? Hoe zorgt u dat zowel leerlingen als leraren online zo goed mogelijk en veilig kunnen werken? Hoe worden documenten beheert en gedeeld? Voor scholen is het verstandig na te denken over hun beleid rondom back-up en recovery en om hun zwakke plekken in kaart te brengen. Op het moment is er nog te weinig bewustzijn rondom het onderwerp back-ups en dat maakt scholen kwetsbaarder dan zij beseffen.

Office 365 herstel mogelijkheden

Microsoft adviseert office 365 gebruikers om elders een Back-up te regelen. Vroeger waren Back-ups voornamelijk gebruikt voor e-mails en documenten. Maar nu in het onderwijs wordt ook data bewaart van tools zoals Teams Chats en OneDrive. Vaak is verwijderde data nog een beperkte tijd te herstellen, maar daarna is weg ook echt weg.

Retention Policies

Met Retention Policies in Office 365 kunt u data bewaren, verwijderen of eerst bewaren en daarna verwijderen. De Retention Policies bepalen hoe lang e-mailberichten moeten worden bewaard voordat ze definitief worden verwijderd. Dit beleid is grotendeels afhankelijk van specifieke overheidsvoorschriften en verschilt per bedrijfstak. Wanneer u alle data bewaart maakt u de kans op datalekken groter. En wanneer een account wordt overgenomen of de dupe wordt van een ransomeware aanval kan data minder goed en makkelijk worden hersteld. Rentention policies zijn dus van groot belang. Maar zijn retention policies genoeg?

Helaas is het een misopvatting dat Retention Policies voldoende zijn bij het bewaren van data. Retention Policies zijn een onderdeel van de oplossing, maar Rentention Policies alleen zijn niet genoeg om de informatie die u nodig hebt terug te vinden. U kunt namelijk alleen verwijderde data terugvinden binnen de bewaartermijn die is ingesteld. Mogelijk mag u volgens bedrijfspolicies data maar voor een beperkte tijd bewaren. Daarnaast kost het herstellen van grote hoeveelheden data ook veel tijd.

Back-up bij een derde partij

Een andere beperking van Retention Policies is dat het uw data niet altijd beschermt tegen menselijke fouten. Wat gebeurt er als iemand (per ongeluk) bestanden verplaatst naar een locatie die geen onderdeel is van een Retention Policies? Of als iemand oude, belangrijke bestanden verwijdert die geen onderdeel meer zijn van uw bewaartermijn? Deze situaties vallen buiten de mogelijkheden van Retention Policies en maakt uw organisatie mogelijk kwetsbaar voor dataverlies. Met een back-up bescherm u belangrijke data optimaal en maakt u dataherstel een stuk gemakkelijker.

Onbeperkte opslag en snelle back-up implementatie

Office365Back-ups is een back-up oplossing voor Microsoft 365. Wij vinden het belangerijk dat onze dienst makkelijk in gebruik is en u zich geen zorgen hoeft te maken over dataverlies. Office365Back-ups is binnen 3 minuten geinstaleerd en wij bieden onbeperkte data opslag en retentie; zodat u zich weer snel kunt focussen op andere zaken.

Onderwijs stopt nooit

Ook bij Office365Back-ups blijft security een belangrijk thema. Met Office365 Back-ups heeft u altijd toegang tot uw beveiligde Office 365 data vanaf elk apparaat wat met internet verbonden is. U kunt eenvoudig informatie terugzoeken en binnenkomende data wordt gescant op ransomeware. Zo zorgen wij dat werken met onlinedata steeds veiliger wordt en u weer door kunt gaan met de lessen.

Office365 Backups voor Microsoft365 Cloud Backup voor Onderwijs

Raak nooit meer belangrijke e-mails en bestanden kwijt met Office365 Backups. U bent verzekerd van een back-up van uw volledige Office365 omgeving.

Ontdek Mogelijkheden
Prijslijst aanvragen

Met Office365 Backups maakt u automatisch back-ups naar de Cloud van uw Office365 E-mail, OneDrive for Business, Teams en SharePoint. Deze data kunt u zelfs met slechts enkele muisklikken. Hierdoor bent u 24/7 beveiligd tegen hacks en ongewenste verwijdering.

Opslag zonder limit. Onbeperkte bewaartijd. NL Cloud Backups.