Het Staring College is deze week getroffen door een grote cyberaanval. Essentiële gegevens binnen de school werden versleuteld en cybercriminelen eisten een onbekend geldbedrag om de data weer vrij te geven. De middelbare school uit Lochem en Borculo heeft besloten het losgeld te betalen om te voorkomen dat er langere tijd geen onderwijs kan worden gegeven. 

Wel of niet betalen is een afweging die iedere organisatie voor zich moet maken. Bedrijven, maar dus ook educatieve instellingen bezitten meer essentiële informatie dan ze zelf misschien denken. Persoonsgegevens zijn verhandelbaar op internet. Wie kwaad in de zin heeft, kan er identiteitsfraude mee plegen. Daarnaast hebben organisaties in deze huidige situatie van thuiswerken en thuisonderwijs veel benodigde documentatie online staan zodat medewerkers en leerlingen vanuit huis overal bij kunnen.

Veel organisaties maken dezelfde fouten. Er wordt niet frequent genoeg een backup gemaakt, of de backup staat op dezelfde server als het operationele systeem. Wie beide documenten steelt, heeft de macht in handen.

Test onze Office365 Backups gratis

Totaal geen idee

Menig bedrijf heeft er ’totaal geen idee van’ dat er ook bij hén iets te halen valt. “Van de slager om de hoek tot het autobedrijf in de stad en de school in de buurt wordt gedacht: waarom zouden hackers mij moeten hebben? Ook het MKB loopt risico. Bedrijven, en ook scholen, vallen ten prooi aan ransomware aanvallen.

Een hacker kan een organisatie treiteren door het primaire proces plat te leggen. Iemand met kwaad in de zin heeft slechts het ip-adres van de organisatie nodig om te ontdekken op welk besturingssysteem deze draait. Daarna kan hij kijken of er poorten openstaan en aan welk hekje hij moet rammelen om binnen te komen.

Backup goed geregeld met Office365 Backups

Een backup voorziet in het terughalen van data wanneer dit door een hack, aanval, storing of ongewenste verwijdering verloren is gegaan. Bestanden die binnen Office365 permanent worden verwijderd of gegijzeld, kunnen met de mogelijkheden binnen Office365 niet terug worden gehaald. Juist hierom kiezen veel mensen voor een oplossing als Office365 Backups. 

Office365 Backups beschermd uw bestanden en e-mails voor bedreigingen van buitenaf. Met Office365 backups maakt u automatisch back-ups van alle e-mail, OneDrive for Business en SharePoint data naar de Cloud. Waar nodig kunt u uw data in een paar muisklikken weer terugzetten. Hierdoor bent u 24/7 beveiligd tegen hacks en ongewenste verwijdering.

Naast het beschermen van uw data met Office365 Backups bieden wij nu ook bescherming van uw mailbox aan. Met Office365 Inbox Defense beschermt u zichzelf tegen moderne bedreigingen (o.a. phishing) die traditionele security gateways niet herkennen. 

Inbox Defense integreert rechtstreeks in Office 365 om bedreigingen in uw e-mailsysteem te vinden die beveiligings gateways niet kunnen zien. Check zelf welke bedreigingen zich nu in uw inbox verbergen met de gratis Office365 Security check. 

Meer over Inbox Defense

Gratis Office365 security check

Onze gratis Office365 security check controleert zakelijke e-mailaccounts op de aanwezigheid van APT’s zoals ransomware- en phishing-aanvallen. Hieruit volgt een rapportage over de geavanceerde dreigingen die in de Exchange Online-accounts zijn aangetroffen, ingedeeld op gebruiker en mailbox.

Het rapport brengt daarnaast in kaart hoe deze dreigingen zich binnen de organisatie zouden kunnen hebben verspreid via geïnfecteerde gebruikers. Indien gewenst, kunnen wij met de uitslag van dit rapport aanbevelingen doen voor het verwijderen van deze dreigingen.

Doe de gratis Security Check
Download Prijslijst